nieuws

Let op ... We beginnen het seizoen op woensdag 3 januari om 21.15 uur!
Zwemmen op zondag wordt beëindigd! Zondag 4 februari laatste keer!

Kijk ook eens op de NFN website voor evenementen en ledenvoordeel.

Naturistisch Nieuws

ONTMOETINGSHUISJE DASSELAAR - 8 februari 2017

In de wintermaanden van 2016/2017 is door vrijwilligers een ontmoetingshuisje gebouwd. Dit huisje is bedoeld voor de gasten van natuurkampeerterrein de Dasselaar te Zeewolde. De afmeting is 3.60 x 4.00 meter. Er is een staande wand aan de zuidwest- en noordwestzijde. Aan deze staande wand is een beweegbaar deel om de wind en regen geen invloed te geven op de ruimte. Langs deze wanden worden zitbanken geplaatst van 65 cm breed. Daar kunnen bij slechte weersomstandigheden voet- en fietskampeerders de nacht doorbrengen. In de resterende ruimte komt een picknickbank te staan om er gezellig de dag door te brengen. In de nabije groenstrook is een vaste BBQ plaats opgezet.  Maar de hoofdmoot is de slecht weer voorziening. Om dit te gaan testen zoek ik medestanders om in de week van 9-14 mei een fietstocht te maken door een deel van Nederland met als begin en eindpunt deze ontmoetingsruimte. Wil je mee? Neem contact op met Anne Hofstra, nr. 06-54957391, trivialis@online.nl.

Naqua actie - 13-4-2016

Met dank aan en i.o.m. mijn werkgever Karwei Harderwijk, kan ik de volgende actie opzetten. Een voucher voor een dagje zwaluwhoeve t.w.v. € 32,50 p.p. in de aanbieding voor € 5,00  em die € 5,00 gaat dan naar de kas van Naqua .

De vouchers zijn geldig t/m 30-06-2016. Je kunt die € 5,00 contant aan mij geven of storten op rek. NL 13 RABO 0348 4465 19 t.n.v. R.Velthuysen te Lelystad o.v.v. Naqua Actie . Dan zorg ik , dat het  geld in de Naqua-kas terecht komt en krijg je de voucher(s). ..

Ik heb zeker 20 vouchers.

Almere biedt goed tijdelijk alternatief voor Zilverstrand
14-08-2014

NFN en de Almeerse naturistenverenigingen hebben verheugd gereageerd op het voorstel van de gemeente Almere om het Schateiland in de Noorderplassen mogelijk aan te wijzen voor naaktrecreatie.

De natuurlijke ligging leent zich al goed voor naaktrecreatie. Het kappen van wat groen bevordert de natuur- en waterbeleving. Een enkele sanitaire voorziening zou plezierig zijn.
Gezien de locatie en grootte, is het Schateiland volgens NFN uitstekend geschikt om voorlopig in de stedelijke behoefte te voorzien.

De haalbaarheid en kosten worden op dit moment door de gemeente onderzocht.
NFN blijft  aandringen op een zo snel mogelijke oplossing. Ook heeft NFN gevraagd de naaktrecreanten die nu op het Almeerderstrand hun vertier zoeken met rust te laten tot er een goede oplossing is.

Zie voor bronnen en meer informatie:
http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/114933/almere-locatie-in-beeld-voor...
http://www.nfn.nl/actueel/nieuws/almere-biedt-goed-tijdelijk-alternatief...


Naaktmodel trek geen bekijks: mislukt gevalletje kunst?
02-05-2013

Een poedelnaakt model reisde met de trein in de ochtendspits van het Duitse Düsseldorf. Maar het meisje trok nauwelijks bekijks. Gevalletje 'kunstenaar slaat plank mis'?

Lee verder en bron: http://www.wtf.nl/kijkbuis/10573/naaktmodel-trekt-geen-bekijks.html

 


Zaak 'tuin naturisme' gewonnen.

29 maart 2013 -www.british-naturism.org.uk-

Engeland- Een rechtsgang van buren tegen een bloot recreatie in de achtertuin van een buurman is door de rechter verworpen. De buren hadden dan ook wel gebruik gemaakt van een trampoline om over de schutting te kunnen kijken en verder werd hoog boven uit een raam gekeken.

Ondersteund door het pleidooi van 2 advocaten van de Britse Naturisten vereniging werd de zaak snel afgedaan: er is helemaal geen zaak volgens de rechter. Voor de gehele tekst van het artikel zie de bron:
http://www.british-naturism.org.uk/articles.php/_/campaigning/prosecution-for-garden-naturism

 

 


Zwemvereniging Naqua ontvangt keurmerk 'prettig bloot'

29-02-2012

Zwemvereniging Naqua in Lelystad met zwemuren in zwembad De Koploper heeft het Protocol bij ongewenst gedrag ondertekend en heeft daarom het Keurmerk 'prettig bloot' ontvangen.

Lees meer:

 

Bron: NFN

 


Plaatsje Florida wil miljoenen blote Duitsers.

21-01-2012

Een gemeente in de Amerikaanse staat Florida wil Europese nudisten ertoe verleiden hun zomervakantie daar te vieren. Pasco County tast in eerste instantie in de buidel voor een advertentiecampagne in Duitsland, aldus een woordvoerder woensdag. Duitsland is volgens de woordvoerder ''een grote en lucratieve markt met miljoenen nudisten''.
Lees verder:

 

Bron NU.nl

 


Camping Les Roches aangekleed.

17-01-2012

De Nederlandse eigenaren van de mooie camping Les Roches in Mauroux Saint Clar in Zuid-Frankrijk (Midi-Pyrenées) hebben onlangs de camping verkocht. Helaas blijft Les Roches niet naturistisch, want de nieuwe eigenaren zullen het komend seizoen het terrein openen als textielcamping.
 

Bron: NFN

 


NFN dient verzoek naaktstrand in
05-01-2012

In februari 2009 werd bekend dat de toenmalige eigenaren van het E3-Strand in Eersel (bij Eindhoven) het naaktstrand opofferden voor de aanleg van een evenemententerrein. Ondanks de forse bezoekersaantallen (tussen 1000 en 1500 op zonnige dagen) en ondanks de protesten van de naaktrecreanten hielden de eigenaren van het strand voet bij stuk.
 

Bron: NFN

 


Nieuwe website
01-02-2012

Vanaf deze maand hebben de leden toegang tot hun persoonlijke webruimte. Hier kunnen zij direct naar hun statusoverzicht om te kijken hoe het met hun rekening staat, maar ook kunnen ze meepraten in de fora of een advertentie plaatsen op onze eigen marktplaats.

 


Zwemtijden seizoen 2011 / 2012
25-07-2011

De zwemtijden blijven in het seizoen 2011/2012 ongewijzigd.
Het bestuur heeft na raadpleging van een vaste kern zondag zwemmers en in overleg met zwembad de Koploper besloten dezelfde zwemtijden aan te houden als in het afgelopen seizoen.

Het seizoen start voor de zondag op 4 september en voor de woensdag op 7 september. We zien jullie graag allemaal weer terug in het zwembad!

 

 


Nieuwe website Naqua
25-07-2011

Zoals u ziet is de website van Naqua helemaal vernieuwd.
Na jaren van trouwe dienst van de vorige website was het noodzakelijk om de website opnieuw te bouwen voor een betere vindbaarheid op het internet. Het belangrijkste doel van de website is het informeren van niet leden over het bestaan en de mogelijkheden van Naqua. Met de nieuwe site kunnen we beter sturen hoe Naqua gevonden en gezien wordt in zoek machines als Google.

Tegelijk willen we de gelegenheid benutten om het bijwerken van de site ( bv activiteiten en nieuws) makkelijker te maken voor het bestuur.
En de nieuwe site biedt ook meer mogelijkheden voor de leden: in een speciaal deel, alleen toegangkelijk voor leden, is nu een forum te vinden waar we van alles en nog wat met elkaar kunnen uitwisselen. Er is ook een zogenaamde 'poll' waar leden hun stem kunnen uitbrengen op een enquete.
 

 


 

 

Brand verwoest monumentale hoeve van NAVAH
28-02-2011

Door nog onbekende oorzaak is in de nacht van 27 op 28 februari jl. brand uitgebroken in de monumentale hoeve van de Naturisten Vereniging Abtswoudse Hoeve (NAVAH) nabij Delft.
Op het moment van de brand waren enkele campinggasten op het terrein aanwezig. Eén van hen heeft de brand opgemerkt en alarm geslagen. Alle gasten bleven ongedeerd.

De brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat de hoeve, daterend uit 1650, volledig uitbrandde. 8Daarbij is ook o.a. de receptie, een kantoorruimte en de horecagelegenheid van het terrein van NAVAH geheel verwoest.

 

 


 

 

Tijdschrift VROUW zoekt 3 vrouwelijke naturisten
16-02-2011

Wie vindt het leuk om voor het tijdschrift VROUW van de Telegraaf geïnterviewd te worden over naturisme in Frankrijk? Geef je dan nu op!
http://www.nfn.nl/naturistisch_leven/nieuws/tijdschrift_vrouw_zoekt_3_vr...

  

 


 

 

Reclame Vifit op fictief naturistenterrein

Grappig reclame filmpje van zuivelmerk Vifit: wanneer je Vifit drinkt heb je zoveel weerstand dat je 's winters in de sneeuw bloot kunt recreëren.
http://www.vifit.nl/

 

 


 

Naturists scoop £250,000 on National Lottery

A naturist couple have won nearly £250,000 on the National Lottery.

 

Brian Tucker, 59, and his partner Margaret Dallard, 53, celebrated their win with a visit to their local members-only naturist club, The Invicta Sun Club, near Dover.

Mr Tucker was glued to the Wimbledon men's singles final on July 5 when he realised his numbers had come up.

He said: "I called Maggie in from the next room and told her to have a look. When she said we had five numbers and the bonus I just went barmy, we had to check them six or seven times."

It was not until the cheque was put into their bank account that they told their family and friends their good fortune.

 

Link naar het hele artikel: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2403957/Naturists-scoop-250000-on-National-Lottery.html

 

Keurmerk

 

Naqua op Facebook

bezoek ook onze facebook pagina!